Gizem Çimen: İktisat ve Hayvancılık Tutkunu Genç Kadın
Gizem Çimen, Ordu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü ile Anadolu Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Programı’ndan mezun oldu. İktisat eğitimi sırasında tarım ve hayvancılık sektörünün yapısal problemlerine odaklanan Çimen, hayvancılık konusundaki araştırmalarını kararlılıkla sürdürdü.
Çimen, yaklaşık 5 yıl önce Ordu Büyükşehir Belediyesinin Keçi Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi Projesi’ne başvurarak 21 keçi edindi. Genç kadın, ailesinin desteğiyle Fatsa ilçesine bağlı Küçükkoç Mahallesi’nde kiraladığı arazide çiftlik kurdu.
Şu anda çiftlikte 30 keçi, 6 büyükbaş hayvan ve birçok tavuk, kaz, hindi ve ördek bulunan Çimen ailesi, doğal ürünler yetiştirerek geçimlerini sağlıyor.
Gizem Çimen, iki bölümü aynı anda okurken tez çalışması yaptığını ve sonrasında küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması için adım atmaya karar verdiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in hayata geçirdiği keçi yetiştiriciliği projesinden haberdar olan Çimen, başvuruda bulunarak projeden destek aldı.
Ailesiyle birlikte ürettikleri süt, peynir, yoğurt, yumurta gibi doğal ürünleri satarak gelir elde ettiklerini belirten Çimen, aile desteğinin başarısında büyük rol oynadığını vurguladı.
Gelecekte çiftliği genişletme planları yapan Çimen, destek beklediğini ifade etti.
– “Kendi Çabalarımızla Aile İçinde Çalışmanın Keyfi”
Emekli tarih öğretmeni 63 yaşındaki Ahmet Çimen ise kızının hayvancılık tutkusunu desteklediklerini dile getirdi. Keçi yetiştiriciliğiyle başlayan süreçte farklı hayvanlar yetiştirdiklerini anlatan Çimen, doğada aile ile birlikte çalışmanın tadını çıkardıklarını söyledi.
Anne İlknur Güneş Çimen (57) ise bahçede yetiştirdikleri doğal ürünler ile süt, peynir ve yumurta sattıklarını belirterek, kırsal yaşamın güzelliklerini keşfettiklerini ve şehir yaşantısından vazgeçemediklerini dile getirdi.