Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Kurban Bayramında Uzmanından Beslenme Tavsiyeleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, kurban bayramında kesilen etin doğru şekilde tüketilmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi. Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre dinlendirildikten sonra sebzelerle birlikte tüketilmesi gerektiğini vurguladı. “

Doğru Pişirme Yöntemleriyle Sağlıklı Beslenme

Bayrama sayılı günler kala Trabzon’da hareketlilik devam ederken, uzmanlar sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle kırmızı et tüketirken sebzeler ve lifli gıdaların da önemini vurguluyor.

“Kavurma Risk Oluşturabilir”

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, özellikle bayram sabahları geleneksel olarak tüketilen kavurmanın sağlık açısından riskleri olduğunu belirtti. Çin, etin pişirilme sürecinde dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “

Önerilen Diyet İçerikleri

Çin, etin yanında sebzelerle beslenerek sindirimi kolaylaştırmanın önemini vurgulayarak, sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Ayrıca, etin pişirilme sürecinde hayvansal yağlardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

“Doğru Saklama Şekilleri”

Çin, kurban bayramında kesilen etlerin saklanma yöntemlerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Etlerin düzgün bir şekilde kavurma veya kıyma yapılarak saklanması ve mikrodalga ile çözündürülme yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca, etlerin mikrobiyolojik üremeye karşı korunması için dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı.

Related Posts

ABD’li doktor gençlik formülünü açıkladı! 15 yıl geriye götürüyor: ‘En kötü gıda uzak durun’

Kahvaltı, günün en önemli öğünü olarak kabul edilir ve sağlıklı bir yaşam tarzının temel taşlarından biridir. Metabolizmayı harekete geçiren, enerji sağlayan ve kilo yönetimini destekleyen kahvaltı, doğru besinlerle hazırlandığında faydalar sunabilir. Dr. Eric Verdin, biyolojik yaşı 15 yıl geriye döndürdüğünü iddia ettiği kahvaltı modelini paylaştı.

Sürekli yorgun musunuz? Nedeni mini felç olabilir!

Yeni bir araştırma, geçici iskemik atak (mini felç) geçiren hastalarda yorgunluğun, özellikle kaygı veya depresyon öyküsü olan kişilerde, bir yıla kadar devam edebileceğini öne sürüyor. Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız, bunun nedeni mini felç geçirmiş olmanız olabilir.

Bağırsaklarınız sinyal veriyor olabilir: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Sarıkaya, karın ağrısı, ishal ve kanlı dışkılama gibi belirtilerle seyreden inflamatuar bağırsak hastalıklarının doğru tedavi ve beslenme planıyla kontrol altına alınabileceğini belirtti.

Azı kararsızlık, fazlası kibir! Sağlıklı bir özgüven geliştirmek mümkün mü?

“Özgüven bir kas gibidir, ne kadar çalıştırırsanız, o kadar güçlenir!” diyen Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir, özgüveni geliştirecek önerilerde bulundu.

Güvensiz gıdalar sağlık krizine neden oluyor: Her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerde “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” ele alındı. Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle yaşanan hastalıklara dikkat çekilen seminerde akıllı tarımın önemi vurgulandı.

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.