Meta’dan dolandırıcılık uyarısı: Para göndermeden önce bu güvenlik araçlarını kullanın

Yatırım Dolandırıcılıklarına Karşı Dikkatli Olun

Şirket yetkilileri, yatırım dolandırıcılıklarının genellikle hızlı ve risksiz kazanç vaadiyle insanları kandırdığını söylüyor. Bu tür dolandırıcılıklar genellikle şirket hisseleri, kripto paralar, gayrimenkuller veya değerli metaller gibi varlıklar üzerinden gerçekleştiriliyor.

Dolandırıcılar, insanlara sosyal medya, e-posta, mesajlaşma uygulamaları veya telefon aracılığıyla ulaşarak “özel yatırım fırsatları” sunuyor ya da “ücretsiz yatırım eğitimlerine” davet ederek sonunda pahalı koçluk hizmetleri için ödeme yapmaları yönünde baskı kurabiliyor.

Ödeme dolandırıcılıkları da sıkça karşılaşılan bir yöntem. Dolandırıcılar, kendilerini gerçek satıcı gibi göstererek platformlarda ürün teslim edilmeden önce ödeme talep edebiliyor ve ortadan kaybolabiliyorlar.

Bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmak için şirket, güvenlik araçları ve içgörüler sunuyor. Kullanıcıları dolandırıcılıklardan korumak amacıyla geliştirilen araçlar arasında Marketplace Messenger uyarıları, tanınmış kişiler için video ile doğrulama özelliği ve gizlilik ayarları kontrolü bulunuyor.

Şirket, kullanıcıların bu tür dolandırıcılıkları fark etmelerine yardımcı olacak ipuçlarını da paylaşıyor. Bunlar arasında “Yatırım tavsiyesi alırken dikkatli olun”, “Teklif çok iyi görünüyorsa muhtemelen gerçek değildir” ve “Yalnızca tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilere para gönderin” önerileri yer alıyor.

Meta, organize dolandırıcılık girişimlerine karşı mücadelesini sürdürerek dünya genelinde dolandırıcılık merkezlerine bağlı hesapları tespit edip kapatmaya devam ediyor. Aynı zamanda eğitim çalışmalarına yatırım yaparak insanları dolandırıcılıklara karşı bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Şirket, yapay zeka destekli araçlar sayesinde dolandırıcılık, kimlik avı ve sahtekarlık girişimlerini tespit edip önlemeye yardımcı olan “Llama Defenders Programı”nı da başlattı. Bu sayede çevrim içi güvenlik konusunda daha fazla destek sağlanması amaçlanıyor.

Related Posts

Kripto para piyasası yükselişe geçti: Bitcoin ne kadar?

Bitcoin’in fiyatı, ABD ve Çin arasında başlaması beklenen ticaret görüşmelerinin etkisiyle 7 Şubat’tan bu yana ilk kez 100 bin doları aştı. Kripto para piyasasının toplam değeri 3 trilyon 110 milyar dolara yükselirken, Ethereum da yaklaşık yüzde 11 değer kazandı.

Bakan Ersoy: 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son 23 yılda toplam 12,3 milyar lira kaynak kullanarak 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdiklerini belirterek, “2002 yılı öncesi 10 yıllık dönemde bu sayı sadece 46 idi. Yaklaşık 130 kat artıştan bahsediyoruz” dedi.

Enflasyon farkını açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyonunu açıkladı. TÜİK’in açıkladığına göre nisan ayı enflasyonu yüzde 3,00 olurken, yıllık enflasyon 37,86 olarak kayıtlara geçti. Bu verilerle birlikte milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiren …

Merkez Bankası rezervleri belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 2 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 519 milyon dolar azalışla 138 milyar 532 milyon dolara geriledi.

Borsa günün ilk yarısında yükseldi (8 Mayıs 2025)

Saat 13.00 itibarıyla endeks, önceki kapanışa göre 143,99 puan artış gösterdi. Toplam işlem hacmi 42,4 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 0,9, holding endeksi ise yüzde 0,68 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükseliş …

Ekonomik kriz deprem korkusundan büyük: Eskiden en azından gelip fiyat sorarlardı

23 Nisan günü İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğünde depremin ardından, riskli binalar tekrardan gündeme geldi. Deprem bölgesi olarak bilinen İstanbul’da özellikle yapı güvenliği açısından kırılgan bölgeler bir kez daha tedirginlik altında. Şehirde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir