Çok fazla yerseniz, vücudunuza zarar verebilir. Ama birçok insan hala onları zevkle yiyor. Tavuğun hangi kısımlarından bahsettiğimizi biliyor musunuz?
Tavuk ciğeri. Akciğerler parazitler ve bakterilerle doludur. Yüksek sıcaklık işleminden sonra bile, yalnızca yüksek sıcaklıklara duyarlı olanların bir kısmı giderilebilir.
Bununla birlikte, akciğerlerde biriken birçok ısıya dayanıklı bakteri de vardır. Vücuda girdikten sonra, kendinizi kolayca kötü hissetmenize neden olurlar.
Herhangi bir reaksiyon göstermeseniz bile bu gizli bir risktir, bu nedenle tavuk ciğeri yemenizi önermiyoruz.
Tavuk kaz. Herkes tavuğun kazının (kuyruğunun) vücudunun tavukların dışkısını attığı kısmı olduğunu bilir. Parazitler ve bakterilerle dolu.
Çok fazla tavuk kanadı yerseniz vücudunuza zarar verebilirsiniz. Bu yüzden tavuğun bu kısmı ne kadar lezzetli olursa olsun, daha az yemeniz kendi sağlığınız için daha iyidir.
Tavuk kafası. Aslında tavuk yaşarken pek sağlıklı olmayan bazı maddeleri yutabilir ve bu maddeler filtre edildiğinde tavuğun kafasında birikecektir.
Bir veya iki baş tavuk yemenin bir etkisi olmayabilir ama çok fazla yerseniz bu zararlı maddeler etle birlikte vücudunuza girerek sağlığınızı olumsuz etkiler.