DSÖ: Gazze’deki açlık ve kıtlık çok yüksek seviyelere ulaştı

Gazze’deki Sağlık Durumu DSÖ Tarafından Değerlendirildi: Kaynak Eksikliği ve Yıkım Sürüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Hanan Balkhy, Gazze’deki sağlık durumunu değerlendirdi ve durumunun tahrip edici olduğunu belirtti. Balkhy, Gazze’de sağlık için kritik olan alanların ve altyapının tamamen yok edildiğini vurgulayarak, sağlık konusunda insanların zorlu bir ortamda yaşadığını ifade etti.

Gazze’de hijyen eksikliği ve sağlık bakım sistemlerindeki yıkımın yanı sıra, temel ilaçların ve aşıların büyük bir kısmının stoklarda olmadığına dikkat çeken Balkhy, bu durumun ciddi bir kaynak eksikliğini ortaya koyduğunu belirtti. Ayrıca, tıbbi ekipmanların çoğunun stoklarda bulunmadığını ve sadece birkaç hastanenin kısmen veya asgari düzeyde hizmet verebildiğini dile getirdi.

Balkhy, Gazze’deki sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştıklarını ve ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ifade ederek, ancak karşılaştıkları yıkıcı durumun zorluğuna dikkat çekti.

“Sınırda daha fazla yardım ulaştırmak için bekleyen yaklaşık 51 tırımız var” diyen Balkhy, Gazze’de cilt döküntüleri, zatürre, enfeksiyonlar ve travma sonrası stres bozukluğu gibi salgınların yaşandığını, bu durumun Gazze halkını olumsuz etkilediğini ve özellikle insani yardım ulaştırmanın zorluklarına işaret etti.

Gazze’deki açlık ve kıtlığın arttığını vurgulayan Balkhy, bölgede temel gıda ihtiyaçları ve besin eksikliği konusunda ciddi bir çaresizlik yaşandığını belirterek, açlıktan ölen insanlar olduğunu söyledi. Son olarak, Gazze’deki ölüm sayısının resmi rakamlarla uyumsuz olduğunu ve yıkımın tahmin edilenden çok daha fazla olduğunu dile getiren Balkhy, durumunun hayal gücünün ötesinde olduğunu belirtti.

Related Posts

Finlandiyalı milletvekillerinden Filistin’e tam destek

Finlandiya haber ajansı YLE, parlamentonda yapılan bir anketi yayınladı. Söz konusu ankette Finlandiyalı milletvekillerinin çoğunun, Filistin devletinin tanınmasını istediği ortaya çıktı. Finlandiya Parlamentosu’nda bulunan 200 milletvekilinden 107 …

Suriye, Türkiye ve İsrail masaya oturunca, yaptırımlar kalktı

AB ve ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırması, Türkiye destekli Şam yönetimine uluslararası meşruiyet yolunu açtı. Kararın, Bakü’de yapılan Türkiye-Suriye-İsrail görüşmelerinden ve Türkiye – İsrail arasında kurulan acil durum hattının oluşturulmasın ardından geldi.

Nijerya’da sel 1,2 milyondan fazla kişi yerinden etti

Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı (NEMA) Genel Direktörü Zubaida Umar, ülkenin Imo eyaletindeki Owerri bölgesinde düzenlenen “2025 Ulusal Afet Hazırlık ve Müdahale Kampanyası” toplantısında konuştu. Umar, ülkede 2024’te meydana gelen şiddetli sel …

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu’ndan ‘Terörsüz Türkiye’ tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında ”Terörsüz Türkiye’ dedikleri; Türk milletinin hiçbir meselesinin devleti yönetenlerin ortağı olmadığı bir Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

Altın kaçakçısı milletvekillerine aylardır dokunan yok

Türkiye ve Dubai arasında yüzlerce kez seyahat gerçekleştirerek kilolarca altın kaçırdıkları ortaya çıkan ve skandalın ardından MHP’den istifa eden milletvekilleri hakkında 7,5 aydır hiçbir işlem yapılmadı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir rapor sunulduğu bilinse de, altınların kime teslim edildiği karanlıkta kalmaya devam ediyor.

Haslet Soyöz hayatını kaybetti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, sürekli basın yazısı sahibi ressam ve karikatürist Haslet Soyöz hayatını kaybetti.