Güneş’ten yılın en güçlü patlaması: X2.7 şiddetinde güneş patlaması

Güneş Patlamaları Dünya’ya Etki Yapmayacak

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), güneş patlamasının ardından Dünya’ya yönelik ek bir etki beklenmediğini duyurdu.

Güneş’in 11 yıllık döngüsündeki en aktif evrede olmasıyla ilişkilendirilen bu olay, aynı gün içinde daha düşük şiddetli M sınıfı dört farklı patlamayla birlikte gerçekleşti.

Güneş’ten Kopan Parçacıklar Görsel Olaylara Yol Açabiliyor

Uzmanlara göre, patlamalar Güneş’teki manyetik alan çizgilerinin ani kopması ve yeniden bağlanması sonucunda meydana geliyor. Güneş’ten kopan yüklü parçacıklar atmosfere ulaştığında kuzey ışıkları gibi görsel olaylara neden olabilmektedir. Ancak, ciddi fırtınalar nadiren altyapıya zarar verebilmektedir.

Bilim insanları, aktif güneş lekesi bölgesi AR 4087’nin Dünya’ya doğru dönerken önümüzdeki günlerde de etkili olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Related Posts

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

Dünyanın en iyi oyunlarında ‘Türkiye’ imzası görülecek

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Türkiye’de artık daha geniş kapsamlı, 3-5 yıl kuluçka dönemine ihtiyaç duyan ve piyasada uzun süre kalan oyunları geliştiren şirketlerin sayısının arttığını belirterek, “Artık bunların geliştirilme aşaması tamamlandı ve yakında dünyada en iyi oyunların yeniden Türkiye’den çıktığını göreceğiz.” dedi.

WhatsApp’a reklam geliyor

Yıllardır kullanıcılarına ücretsiz ve reklamsız hizmet sunan WhatsApp, sonunda platforma reklam getirme kararı aldı. Meta çatısı altındaki popüler mesajlaşma uygulaması, ilk etapta yalnızca “Durum” (Status) bölümünde reklam gösterecek.

Muğla’da anaokulu öğrencileri kürek çekti

Aile Yılı kapsamında Köyceğiz Kaymakamlığı ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde anaokulu öğrencileri için Köyceğiz Gölü’nde kano etkinliği düzenlendi.

Biyolojik parçalarla dijital dünya! Bilgisayarların biyolojik sınırları

Avustralya merkezli Cortical Labs’in geliştirdiği CL1 adlı biyolojik bilgisayar, bilim dünyasında yankı uyandırdı. İnsan kök hücrelerinden türetilen nöronlarla çalışan bu sistem, geleneksel silikon tabanlı bilgisayarlardan çok daha az enerji …

Google yapay zeka destekli ‘Fotoğraflara Sor’ özelliğinin dağıtımını sessiz sedasız durdurdu

Şirket yetkilisi gecikme, kalite ve kullanıcı deneyimi sorunlarına işaret ederken, özelliğin geliştirilmiş bir versiyonunun yakında sunulacağını belirtti. Google Fotoğraflar içindeki bu yapay zeka destekli özelliğin dağıtımı, geçtiğimiz sonbahardan …