Güvensiz gıdalar sağlık krizine neden oluyor: Her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu

Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Araştırma Merkezi, “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” semineri düzenledi. Seminerde gıda güvenliği ve kalitesi ele alındı ve tarladan sofraya uzanan süreçteki denetim ve yönetim uygulamalarının uluslararası boyutu vurgulandı. Katılımcılara güncel gelişmeler aktarılarak, küresel düzeydeki gıda güvenliği standartları tanıtıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İrfan Günsel Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beyza Hatice Ulusoy’un sunumuyla gerçekleştirilen seminerde, gıda güvenliğinin geniş kapsamlı bir konu olduğu ve uluslararası iş birliği ve bilgi paylaşımının güvenli gıda üretimini desteklediğine dikkat çekildi.

Seminerde Akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşirken, Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı ve İrfan Günsel Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Özge Özden de seminerde yer aldı. Prof. Dr. Özden, merkezin Kıbrıs’a özgü tarım değerlerini koruma ve bilimsel temelde gelecek nesillere aktarma misyonuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Özden, merkezin aynı zamanda tarım, gıda ve kırsal kalkınma konularında ulusal ve uluslararası iş birliklerine odaklanarak yerel değerleri yaşatmayı ve toplumla paylaşmayı amaçladığını ifade etti. Merkezin aynı zamanda KKTC’nin AB uyum sürecine katkı sağlamak için bilimsel üretim hedeflediğini belirtti.

Prof. Dr. Beyza Hatice Ulusoy, “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” sunumunda küreselleşmenin ve teknolojik ilerlemelerin gıda güvenliği yönetimi üzerindeki etkisini detaylı bir şekilde ele aldı. Özellikle soğuk zincir sistemleri ve lojistik altyapıdaki gelişmelerin güvenli taşımacılıkta önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ulusoy, blockchain teknolojisinin ürün izlenebilirliğine katkı sağladığını söyledi.

Prof. Dr. Ulusoy, akıllı tarım uygulamalarının üretim verimliliğini artırdığını ve küresel pazar erişimini kolaylaştırdığını belirterek, gıda güvenliği sağlanırken uluslararası düzeyde uyumlu yasal düzenlemelerin önemine vurgu yaptı. Aynı zamanda, toplumsal etkisi olan güvensiz gıda tüketiminin önlenmesi için uluslararası düzeyde iş birliği gerektiğini belirtti.

Related Posts

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Anoreksiya Nervoza hakkında bilinmesi gereken 10 hayati gerçek

Uzman Klinik Psikolog Melike Yücel, gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirterek, erken teşhis ve toplumsal farkındalığın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Unutkanlık nerede hastalığa dönüşür?

Unutkanlık yaşlanmanın parçası olabilir ama demans, bir beyin hastalığıdır. Zihin çözülmeye başladığında ilk işaret, her zaman hafıza değildir. Türkiye’de her 10 yaşlıdan 1’i demanslı. Ancak çoğu hâlâ “yaşlılık bunaması” sanılıyor. Oysa tedavi edilebilir türleri bile var…

Araştırma: Her gün kahve tüketmek yaşlanmayı yavaşlatıyor

Araştırma: Her gün kahve tüketmek yaşlanmayı yavaşlatıyor