Yapay zeka 10 yıl içinde tüm hastalıkları tedavi edebilir

DeepMind CEO’su Hassabis: Yapay Zeka Tüm Hastalıkları Ortadan Kaldırabilir

Google’ın öncü yapay zeka laboratuvarı DeepMind’ın kurucu ortağı ve CEO’su Demis Hassabis, CBS kanalına verdiği son röportajda yapay zekanın tıp alanındaki geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hassabis, yeni nesil yapay zeka modellerinin sadece hastalıkların tedavisine yardımcı olmakla kalmayıp, potansiyel olarak tüm hastalıkları ortadan kaldırabileceğini iddia etti.

Bu iddialı vizyon, Perplexity AI CEO’su Aravind Srinivas gibi sektörün diğer önemli isimlerinden de destek gördü. Srinivas, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Hassabis’i bir “dahi” olarak nitelendirdi.

İLAÇ KEŞFİNDE YAPAY ZEKA DEVRİMİ

Hassabis, mevcut ilaç geliştirme süreçlerindeki zorluklara dikkat çekti. Tek bir ilacın geliştirilmesinin genellikle yıllar sürdüğünü ve muazzam maliyetler gerektirdiğini belirtti.

Ancak yapay zekanın bu süreci radikal bir şekilde hızlandırabileceğini savundu. Hassabis’e göre yapay zeka, ilaç geliştirme süresini yıllardan aylara, hatta haftalara indirebilir.

Tüm hastalıkların yapay zeka ile sona erdirilip erdirilemeyeceği sorulduğunda ise Hassabis, bunun önümüzdeki on yıl içinde başarılabileceğine inandığını ifade etti.

PROTEİN HARİTALAMADA YAPAY ZEKA BAŞARISI

Hassabis, yapay zekanın somut başarılarına da örnek verdi. Geliştirdikleri yapay zeka sisteminin, normalde doktora düzeyindeki çalışmalarla bir milyar yıl süreceği tahmin edilen bir işi, yani 200 milyon protein yapısını haritalamayı, sadece bir yıl içinde başardığını paylaştı.

Bu çalışmanın önemini vurgulayan Hassabis, proteinlerin fonksiyonunu anlamanın, hastalıklarda neyin yanlış gittiğini kavramak için kritik olduğunu belirtti.

Ayrıca, bu bilginin, proteinlerin doğru bölgelerine bağlanacak ilaçları ve molekülleri tasarlamak için kullanılabileceğini ekledi.

Hassabis’in bu vizyonu, yapay zekanın sadece teknolojik bir gelişme olmadığını, aynı zamanda insan sağlığı için benzeri görülmemiş bir potansiyel taşıdığını gösteriyor.

Related Posts

Muğla’da anaokulu öğrencileri kürek çekti

Aile Yılı kapsamında Köyceğiz Kaymakamlığı ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde anaokulu öğrencileri için Köyceğiz Gölü’nde kano etkinliği düzenlendi.

Biyolojik parçalarla dijital dünya! Bilgisayarların biyolojik sınırları

Avustralya merkezli Cortical Labs’in geliştirdiği CL1 adlı biyolojik bilgisayar, bilim dünyasında yankı uyandırdı. İnsan kök hücrelerinden türetilen nöronlarla çalışan bu sistem, geleneksel silikon tabanlı bilgisayarlardan çok daha az enerji …

Google yapay zeka destekli ‘Fotoğraflara Sor’ özelliğinin dağıtımını sessiz sedasız durdurdu

Şirket yetkilisi gecikme, kalite ve kullanıcı deneyimi sorunlarına işaret ederken, özelliğin geliştirilmiş bir versiyonunun yakında sunulacağını belirtti. Google Fotoğraflar içindeki bu yapay zeka destekli özelliğin dağıtımı, geçtiğimiz sonbahardan …

Death Stranding’in animesi de geliyor

Oyun dünyasının sevilen serilerinden olan Death Stranding için film duyurusunun ardından animesi için de hazırlıkların başladığı açıklandı.

Dragon Quest için geri sayım başladı: Efsane 30 Ekim’de geri dönüyor

Square Enix, Japonya’da ilk Dragon Quest oyununun 27 Mayıs 1986’da piyasaya sürülmesini anmak amacıyla kutlanan Dragon Quest Günü kapsamında önemli bir duyuru yaptı. Serinin kökenini oluşturan Dragon Quest I & II, modern HD-2D grafiklerle yeniden …

Dünyaca ünlü otomotiv devinde kriz: Volvo yaklaşık 3 bin kişiyi işten çıkaracak

İsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo, devam eden yeniden yapılanmasının parçası olarak yaklaşık 3 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu.